Wat is IPL ontharing?

IPL ontharing is een definitieve ontharing methode door middel van flitslicht. IPL staat voor Intense Pulsed Light, een gerichte lichtstraal met hoge intensiteit maar zeer korte duur. Deze ontharing methode is goedkoper en sneller dan laser ontharing, maar met hetzelfde resultaat, en is daardoor zeer populair geworden.


IPL is niet hetzelfde als laser ontharen. Behalve een technisch verschil (laser gebruikt maar een enkele golflengte) is in praktijk het grootste verschil dat IPL goedkoper is, en er grotere vlakken in kortere tijd kunnen worden behandeld, waardoor bijvoorbeeld de benen of de rug in een fractie van de tijd kunnen worden onthaard. U kunt bij wijze van spreken in uw lunch pauze worden behandeld en daarna direct weer aan het werk! IPL werkt in de diepere lagen van de huid, zonder de toplaag, de opperhuid, aan te tasten.

Als u geïntereresseerd bent in IPL ontharen, controleer dan altijd eerst of het IPL apparaat geschikt is voor uw huid en haar type en laat u door een ervaren IPL consulente voorlichten en behandelen. Uw consulente zal u uitgebreid en duidelijk uitleggen wat de behandeling inhoudt en wat u er van mag verwachten.