Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/hbp/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2492

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/hbp/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2496

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/hbp/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3468
Hair & Beauty Point | Tanden Bleken Tanden Bleken – Hair & Beauty Point

Tanden Bleken

Tanden bleken is het behandelen van de tanden met als doel om de kleur van de tanden te veranderen. Een stralend wit gebit is het gewenste resultaat. Bij het tanden bleken maakt men gebruik van een tandenbleek gel. De gel wordt aangebracht op de tanden waarna een tandenbleek lamp het bleekproces activeert.

Algemeen gesproken bestaan er tegenwoordig 2 soorten bleekbehandelingen:

  • Een behandeling met waterstof peroxide in een tandartspraktijk;
  • Een peroxidevrije behandeling bij een schoonheidssalon, beautysalon of mondhygienste.

Toelichting:
sinds 1 november 2012 mogen alleen tandartsen bleken met waterstof peroxide. Het gehalte aan peroxide in de bleekgel bij de tandarts mag maximaal 6% zijn. Deze regels gelden voor alle landen van de gehele Europese Unie. De reden van deze veranderde regelgeving is het grote aantal klachten als gevolg van behandelingen met waterstof peroxide in grote concentratie. Den hierbij aan gevoelig tanden en pijnlijk tandvlees.

Bij het bleken van tanden met waterstof peroxide doordringt de peroxide het tandglazuur en tandbeen. De waterstof peroxide gaat een chemische reactive aan met de verkeuringen in de tand en bij dat proces onstaat water en kooldioxide. Tandvlees dat in contact komt met waterstofperoxide kan geïrriteerd raken. Daarom moet bij de behandeling het tandvlees beschermd worden om irritatie te voorkomen. Na de behandeling kunnen de tanden pijnlijk aanvoelen bij het eten en drinken (zowel van koude als warme dranken/gerechten). Dit komt omdat, door het gebruik van waterstofperoxide, het glazuur poreus wordt en het mineraalgehalte in de mond afneemt.Voor 1 November 2012 mocht door tandartsen en schoonheidssalons gebleekt worden met maximaal 35% waterstof peroxide. Omdat tandartsen de concentratie peroxide in hun behandeling moesten terugbrengen met meer dan 80% (van 35% naar 6%!), is de effectiviteit van een bleeksessie bij tandarts sterk afgenomen. Daarom stappen ook steeds meer tandartsen over op bleken met peroxidevrije gel.
Natrium Bicarbonaat In de Europese Unie mogen sinds 1 november 2012 schoonheidssalons een bleekgel met maximaal 0,1% waterstofperoxide gebruiken. Natrium bicarbonaat is het basisbestandeel van vrijwel alle peroxidevrije bleekgels die verkrijgbaar zijn. Het maakt de tanden wit en het is daarnaast goedkoper en veiliger dan waterstofperoxide. Natrium Bicarbonaat helpt ook om tandplak te bestrijden. Tandplak veroorzaakt namelijk verkleuringen.

Voor en nadelen – De voordelen van tanden bleken met een peroxidevrije tandenbleek gel zijn:- Verwijdert effectief hardnekkige tandverkleuringen- Snel resultaat (binnen 20-25 minuten)- Geen bijwerkingen, dus ook geschikt voor gevoelige tanden- Goedkoper dan behandeling met waterstof peroxide bij tandarts Het nadeel van bleken met een peroxidevrije bleekgel is de snellere terugloop van het resultaat ten op zichte van bleken met peroxide. Vooral de consumptie van kleurstofhoudende voedingsmiddelen (koffie, rode wijn, tabak, etc…) heeft invloed op de terugloop van het resultaat na het bleken.

Chemie De alkaline fosfaten in het speeksel van de mond gaan een chemische reactie aan met de bleekgel. Natrium bicarbonaat wordt in deze reactie afgebroken en als bijproduct ontstaan vrije radicalen. Vrije radicalen zorgen voor het witmakende effect van de bleekgel. Deze vrije radicalen zijn niet gevaarlijk en maken de tanden wit zonder gevoeligheid of pijn te veroorzaken.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER TANDEN BLEKEN

Is tanden bleken veilig?
Hoe lang blijven mijn tanden wit?
Hoe lang duurt een behandeling?
Waarom gebruiken mondspreiders en geen bitje?
Doet het tanden bleken pijn?
Is het LED-licht schadelijk?
Kunnen kronen ook worden gebleekt?
Mag de klant na de behandeling gelijk eten en drinken?
Waardoor wordt de kleur van mijn tanden bepaald?
Wat zijn de voordelen van bleken zonder peroxide?
Wat zijn de nadelen van peroxidevrij tanden bleken?
Kan ik gevoelige tanden krijgen?